عملیات کربلای شش

تلاشی برای آزادی نفت شهر

در طول سال های پایانی جنگ منطقه ی شمال سومار و نفت شهر بیش از هر زمان دیگر برای ایرانی ها اهمیت داشت. چرا که حدود شش سال از جنگ می گذشت و هنوز این مناطق تحت اشغال عراق بود. در حالیکه عملیات پی در پی و گسترده، دشمن را در بیشتر جبهه ها به عقب رانده و از خاک جمهوری اسلامی خارج کرده بود، نفت شهر و ارتفاعات مهم اطراف آن همچنان در دست دشمن بود.

قرار بود عملیات کربلای شش و آزادسازی نفت شهر همزمان با عملیات کربلای چهار در جنوب انجام شود زیرا آزادی این منطقه و پیشروی به سوی نفت خانه ی عراق علاوه بر آزادسازی بخش دیگری از خاگ خودی می توانست جبهه جدید را همزمان با عملیات جنوب،  فراروی قوای نظامی صدام بگشاید و دشمن را تجزیه سازد؛ اما این عملیات موازی که قرار بود 48ساعت پیش از شروع عملیات جنوب، کربلای چهار آغاز شود با توقف و شکست کربلای چهار به تعویق افتاد.

با تداوم عملیات کربلای پنج در شلمچه زمان اجرای عملیات در نفت شهر بیش از بیش ضرورت یافت بنابراین عملیات کربلای شش در تاریخ 23دی ماه1365 با رمز "یا زهرا س" توسط ارتش جمهوری اسلامی به اجرا در آمد.

در صورت موفقیت این عملیات از فشار دشمن در جنوب کاسته می شد و پیشروی رزمندگان در منطقه ی شرق بصره تسهیل می شد. اما اینگونه نشد و فرماندهان این عملیات به دست آوردهای موجود آن بسنده کردند.

در این عملیات که به وسعت 100کیلومتر انجام شد بلندی های 249، 241، 289، 306، 285، 294، 286، 325، 295، 265، 252 و 277 در شمال شرقی نفت شهر آزاد و پل های ارتباطی منطقه رودخانه ی گنگانوش به تصرف ارتش خودی درآمد. تجهیزات منهدم شده ی دشمن شامل یک فروند هواپیما، دوفروند چرخ بال، 20دستگاه تانک و نفربر، چندین انبار مهمات و تعداد زیادی خودرو می شد. تعدا کشته و زخمی های دشمن 3000نفر گزارش شد و ده های دستگاه تانک و نفربر و تعداد زیادی سلاح سبک و مهمات بدست رزمندگان خودی افتاد.

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

واژه گستر رنگین کمان آهنگ جدید بیت کار علوم شناختی و رسانه Janelle حاضر جوابی های کلیک